Stage op Curacao

Door Stef Vaessen op maandag 17 december 2007 21:43 - Reacties (2)
Categorie: Studie, Views: 4.983

Een jaar geleden ongeveer kwam ik voor de keuze te staan: stage lopen in Nederland of toch misschien in het buitenland? Ik zat in het tweede jaar van mijn opleiding Hogere Informatica op het Fontys te Eindhoven. Eigenlijk had ik er nooit echt over nagedacht om stage te gaan lopen in het buitenland, ik was immers maar een thuiswonende student van 18 jaar oud die alles goed voor elkaar had thuis. Daarmee bedoel ik: het eten stond altijd netjes op tafel, mijn kleren werden netjes gewassen en lagen weer opgevouwen in de kast en ik hoefde zelfs mijn kamer niet op te ruimen. Wat wil je eigenlijk nog meer als student?

Maar toch trok het me wel aan om helemaal alleen naar het buitenland te vertrekken voor een bepaalde periode, ook al wist ik mijn god niet waar ik zou moeten beginnen met regelen. Tot dat ik naar een voorlichting ging van het bedrijf Wereldstage. Wereldstage is een bedrijf gespecialiseerd in het regelen van stages in het buitenland. Na de voorlichting ben ik in gesprek geraakt met een van de eigenaren van wereldstage over de verschillende locaties en mogelijkheden voor een student Informatica. De voorlichting had me wel aan het denken gezet aangezien het op deze manier een stuk makkelijker was om te regelen. Wat wereldstage voor je regelt is het volgende: ze zoeken een geschikte stageplek voor je, ze gaan op zoek naar huisvestiging en ze regelen een ticket voor je. Hier betaal je natuurlijk wel een bepaald bedrag voor, wat weer verschilt per bestemming, maar het neemt wel een hele hoop zorgen uit handen. Plus wat voor mij ook een belangrijk punt was, was dat ze mensen ter plekke hadden waar je altijd naar toe kon gaan indien je problemen had of dat je bijvoorbeeld niet lekker in je vel zat. Vooral het laatste vond ik belangrijk aangezien je toch in je eentje naar een onbekend land gaat, waar je nog helemaal niemand kent. Je moet toch maar bekijken hoe dit zal uitpakken.

Na een hele tijd wikken en wegen toch besloten om me in te schrijven bij wereldstage zodat ze opzoek konden gaan naar een stageplek. Dit had nog geen bindende consequenties, als het je uiteindelijk niks leek kon je er gewoon van afzien. Het eerste wat je moet beslissen is natuurlijk waar je naar toe wil. Zelf ging vanaf het begin dat ik er mee bezig was mijn interesse uit naar Curacao. Een aantal mensen die ik via via kende waren ook naar Curacao geweest en ik hoorde eigenlijk alleen maar positieve verhalen hierover. Hier bij kwam ook nog kijken dat een vriend van mij daar een hele tijd gewoond heeft en door alle verhalen van hem over het weer, de mooie stranden, de stapgelegenheden en het aantal stagiares wat daar elk jaar naar toe gaat mijn keuze snel vast stond. Nadat ik me had ingeschreven een hele tijd niets gehoord van wereldstage maar uiteindelijk werd ik toch gebelt met de mededeling dat ze een bedrijf hadden gevonden. a het nodige contact met het bedrijf en een aantal veranderingen in het contract waren beide partijen het eens en heb ik de opdracht voorgelegd op school. De opdracht is uiteindelijk goedgekeurd en alles was geregeld, ik kon vertrekken naar Curacao.

24 Augustus was de dag dan eindelijk aangebroken, ik zou vertrekken naar Curacao voor een half jaar. Na de nodige afscheidsfeestjes 's morgens er vroeg uit om naar Schiphol te vertrekken vanuit Eindhoven. Ik moet zeggen, wat voelde ik me die morgen slecht. Had alleen maar de gedachte in mijn hoofd van: 'Stef, waar ben je nu weer in godsnaam aan begonnen?' Op gegeven moment moest ik afscheid nemen van mijn ouders en mijn zussen en het avontuur zou gaan beginnen. Toen ik in de vertrekhal kwam viel me gelukkig meteen iets op: ik was niet de enige. Denk dat er ongeveer zo'n 50 studenten zaten waarvan dus ook de meeste alleen gingen. Dan denk je, ga maar een beetje een praatje maken met wat mensen en al snel bleek dat er een hele hoop van de studenten bij mij in de straat zouden komen te wonen. Na een tijdje met wat mensen te hebben staan praten moesten we het vliegtuig in en gelukkig zat ik naast wat andere studenten. Na een lange vlucht en een tussen landing op Aruba kwamen we aan op Curacao. Nadat ik met het meisje wat naast me zat in het vliegtuig de koffers had gevonden snel naar buiten gegaan, waar het natuurlijk snik heet was, en een sigaretje opgestoken. Heerlijk na zo'n lange vlucht!

Op het vliegveld werden we opgehaald door taxi's van wereldstage waarna we naar ons huis werden gebracht. Even kennis gemaakt met de huisgenoten en daarna rustig mijn spulletjes uitgepakt. Daarna nog even wat wezen eten en drinken maar ik lag al vroeg in mijn bed.

Onder tussen zit ik alweer 4 maanden hier en ik zal in mijn volgende blog wat meer vertellen over wat ik hier precies door voor stage en natuurlijk daar om heen. Hoop dat jullie het een beetje interessant vinden om hier over te lezen!